Спеціальні потреби

Республіканські дебати на Флориді стали суперечкою між Ромні та Ґінґричем


Словесний поєдинок Мітта Ромні та Ньюта Ґінґрича
Словесний поєдинок Мітта Ромні та Ньюта Ґінґрича

Претенденти на президентську номінацію від Республіканської партії провели останні дебати перед праймеріз на Флориді, призначені на 31-ше січня. З чотирьох претендентів, які залишилися в перегонах, у цьому штаті лідирують двоє – Мітт Ромні, якого підтримує 36% виборців, і Ньют Ґінґрич з 34%. Саме між цими двома і розгорнулася основна боротьба на дебатах, яка здебільшого переходила в особисті атаки. Ромні свого опонента під час дебатів не шкодував:

«Чи не було б це гарно, якщо б той, хто висуває десь звинувачення, міг би тут відповідати за свої слова?» – заявив він, говорячи про негативні рекламні ролики, які робляться від імені Ґінґрича, спрямовані проти нього.

Ромні кілька разів піддавав критиці Ґінґрича за його роботу в якості консультанта іпотечного гіганта «Фредді Мек»:

«Він міг би надати людям роз’яснення щодо свої ролі в краху ринку нерухомості тут у Флориді».

Ґінґріч з відповіддю на забарився:

«Ромні володіє акціями «Фенні Мей« і «Фредді Мек». Він міг би нам розповісти, скільки грошей він заробив на тих родинах, які через його інвестиції втратили своє житло».

Ромні пояснив, що в його інвестиційного портфоліо, як і в більшості американців, є менеджер-розпорядник, який самостійно вирішує, куди вкладати гроші:

«Пане спікере, я знаю, що для вас це може лунати як велика новина, але чи ви всі свої інвестиції перевірили? У вас теж є інвестиції, через інвестиційний фонд, вкладені в «Фенні Мей» і «Фредді Мек»».

Інша гаряча тема – імміграція, насамперед з Латинської Америки. Вихідці з цих країн становлять понад 13% зі всіх зареєстрованих виборців на Флориді. Відповідаючи на питання ведучого дебатів, Ґінґрич заявив, що зі всіх учасників Ромні висловлює найбільш антиімміграційні погляди. Ромні ця заява обурила:

«Цьому просто немає вибачення. Пане спікере, я не є проти іммігрантів. Мій батько приїхав у США з Мексики. Батько моєї дружини приїхав з Уельсу».

Інші два учасники дебатів, які є далеко позаду в опитуваннях, намагалися повернутися до обговорення політичних питань.

«Давайте це вже облишимо. Поговоримо по суті», - прохав Рік Санторум.

«Це питання мене мало цікавить, правду кажучи», - зізнавався Рон Пол.

Вибори у Флориді мають показати, чи і надалі Мітт Ромні утримуватиме статус фаворита у республіканських перегонах – позицію, яку останнім часом він ризикує втратити.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG