Спеціальні потреби

Китай застерігає США від збільшення військової присутності в Азії


Віце-президент Китаю Сі Цзіньпін
Віце-президент Китаю Сі Цзіньпін

У понеділок віце-президент Китаю Сі Цзіньпін розпочинає свій чотириденний візит у США. Напередодні китайський високопосадовець застеріг США від нарощування військової потужності в Азії. Таку заяву він зробив, відповідаючи на питання газети «Вашингтон Пост». Сі Цзіньпін зазначив, що азійські країни прагнуть миру і розвитку і не бажають бачити розгорнення американських військових сил та зміцнення військових партнерів США у регіоні.

Раніше президент США Барак Обама оприлюднив намір посилити американську військову присутність в азійському регіоні, навіть, якщо це передбачатиме скорочення контингенту в інших регіонах.

Президент США та віце-президент Китаю планують зустрітися у Білому домі у вівторок. Сі Цзіньпін також заявив, що Китай буде співпрацювати із США у вирішенні ряду економічних питань, зокрема щодо захисту інтелектуальної власності, обмінного курсу китайської валюти, а також створення прозорого, регульованого інвестиційного середовища.

На середу запланована поїздка китайського високопосадовця в Айову та Каліфорнію, звідки він повернеться у Китай.

Як очікується, Сі Цзіньпін перебере правління правлячою Комуністичною партією Китаю пізніше цього року і, ймовірно, стане президентом країни у 2013-му році.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG