Спеціальні потреби

Китай допоможе ЄС подолати боргову кризу?


Ліворуч: канцлер Німеччини Ангела Меркель та прем’єр-міністр Китаю Вень Цзябао
Ліворуч: канцлер Німеччини Ангела Меркель та прем’єр-міністр Китаю Вень Цзябао

Китайські високопосадовці заявили, що вони розглядають питання про збільшення своїх інвестицій у Європейський фонд порятунку. Китай може надати допомогу через Міжнародний валютний фонд.

Після зустрічі у четвер з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Пекіні, китайський прем'єр-міністр Вень Цзябао заявив, що з липня цього року Китай може інвестувати кошти у тимчасовий Європейський фонд порятунку, або ж у новостворений постійний фонд, який становить 656 мільярдів доларів.

Вень Цзябао зазначив, що дуже важливо негайно розв’язати дворічну кризу урядової заборгованості країн Єврозони. Він також додав, що Китай підтримує кроки ЄС у подоланні кризи і вірить у відновлення економіки континенту.

Резерви в іноземній валюті, які накопичив Китай, становлять 3,2 трильйона доларів. Втім, Вень Цзябао не оприлюднив конкретних зобов'язань щодо надання більшої допомоги ЄС.

Анґела Меркель ще раз підкреслила, що 17 країн європейського блоку, які користуються валютою євро, мають більш дисципліновано ставитися до своїх витрат і не можуть продовжувати нарощувати свої поточні борги.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG