Спеціальні потреби

Китай невдоволений підвищенням тарифів на імпорт його товарів у США


У середу китайський уряд піддав критиці американський Конгрес за прийняття закону, який дозволяє Сполученим Штатам встановлювати вищі тарифи на імпорт з Китаю.

Напередодні, законодавці переважною більшістю голосів схвалили законопроект, який протидіятиме фінансовим операціям китайського уряду, що, на думку експертів, надають китайським експортерам несправедливу перевагу на міжнародному ринку.

Китайський міністр торгівлі Чень Демін заявив, що Пекін не зобов'язаний слідувати правилам, продиктованим іншими країнами, і, що збільшення тарифів США не відповідає міжнародним стандартам.

«Ми дотримуємося правил Світової організації торгівлі, але ми не зобов’язані дотримуватися внутрішніх законів деяких країн і правил, які виходять за рамки міжнародних організацій», – зазначив китайський високопосадовець.

Чень Демін також сказав, що Китай не накладав компенсаційних стягнень, коли уряд США надавав субсидії автомобільним виробникам під час глобальної фінансової кризи.

Віце-президент США Джо Байден привітав рішення Конгресу у вівторок і заявив, що прийнятий закон протидіятиме недобросовісній торгівлі, яка ставить під загрозу тисячі робочих місць у США.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG