Спеціальні потреби

Слідчий ООН закликає Сербію посилити співпрацю у пошуках Младича


Спеціальний слідчий ООН з питань злочинів у колишній Югославії Серж Браммерц заявив у Гаазі, що Сербія, як дотепер, не повністю співпрацює у пошуках за генералом Ратко Младичем, якого звинувачують у кримінальних злочинах.

Він зазначив, що Белград мусить прикласти більше зусиль, щоб допомогти затримати Младича, який переховується від 1995 року і якого інтенсивно розшукують ООН.

Цитують також слова Браммерца про те, що не поява Младича перед військовим трибуналом у Гаазі була б «катастрофа для його жертв».

Колишнього сербського генерала Ратко Младича звинувачують у причетності до облоги міста Сараєва упродовж 44 місяців, в результаті чого у 1995 році загинуло щонайменше 10 тисяч людей. Його також розшукують у зв’язку з масовим вбивством у 1995 році приблизно 8 тисяч мусульман – чоловіків і хлопців – у Сребрениці.

Спеціальний слідчий ООН Серж Браммерц каже, що вступ Сербії до Європейського Союзу буде заблокований доти поки Белград не почне повністю співпрацювати з його канцелярією у пошуках Ратко Младича.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG