Спеціальні потреби

Міністерство охорони здоров’я США запровадило програму боротьби проти ожиріння серед дітей


Алекс Чімкі – охайний і здоровий шестикласник з Нью-Йорка. Йому подобаються фрукти, ягоди, особливо полуниця. Втім Алекс зізнається, що як і більшість дітей, він дуже полюбляє цукерки, тістечка та інші солодощі.

Такий природній потяг дітей до солодощів є цілком зрозумілим для працівників галузі охорони здоров’я.

«Діти природно віддають перевагу солодощам. Їм це більше властиво ніж дорослим. З іншого боку ми, дорослі, можемо вибирати що саме давати своїм дітям», - говорить Спеціальний уповноважений з питань охорони здоров’я міста Нью-Йорк Томас Фарлі .

Він говорить, що Нью-Йорк запровадив у школах додаткові уроки фізкультури, а також змінив раціон харчування у їдальнях на більш здоровий. Школярам пропонують овочі та фрукти, а у шкільних автоматах тепер продається вітамінізована вода замість висококалорійної кока-коли. Експерти кажуть, що відсоток людей з надмірною вагою у США почав зростати близько 30 років тому, коли дедалі більше людей змінили активну фізичну роботу на фермах, на пасивну і сидячу в офісах.

«Фізична активність фактично зникла з життя більшості американців. Хіба що вони ходять у спортзал. У той же час, і що більш важливо, їжа ставала дешевшою, готовою до споживання і доступною у будь-який час. Тож люди розвинули звичку постійно щось жувати», - каже Томас Фарлі.

І хоча рівень ожиріння серед дітей у Нью-Йорку все ще складає 20 відсотків, у порівнянні із загальною тенденцією, цей відсоток почав зменшуватися. В основному завдяки тим, хто народився протягом останніх років. Адже сьогодні на ожиріння страждає на 10 відсотків менше дітей віком 5-6 років. Це перший спад протягом останніх десятиліть, і він додає медикам оптимізму, адже залишає надію на те, що молодше покоління зуміє виховати у собі цілком нові споживацькі звички.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG