Спеціальні потреби

НАСА розпочало дослідження чорних дір у Всесвіті


Новий телескоп НьюСТАР, запущений НАСА на земну орбіту для вивчення космічних чорних дір, успішно розгорнув десятиметрову щоглу і готовий розпочати роботу. Після кількох днів налаштувань, американські фахівці планують зробити з його допомогою перші фотографії віддалених куточків нашої галактики, де, за розрахунками, ховаються чорні діри. Орбітальна обсерваторія НАСА, вартістю понад 100 мільйонів доларів, здатна фіксувати високоенергетичні Х-промені, які легко проникають через космічні гази, туманність та пил.

Телескоп НьюСТАР, працює в рентгенівському діапазоні. Він в 500 разів чутливіший від існуючих орбітальних апаратів. Новий апарат НАСА, складається з двох дзеркал, 135 елементів і 10-метрової телескопічної антени.

У жорсткому рентгенівському діапазоні, який стане доступний новому телескопу, криється маса таємниць, відповіді на які здатні просунути людство в новому розумінні устрою Всесвіту. Гамма-дослідження в далекому космосі здатні пояснити походження і сутність багатьох космічних об’єктів, зокрема чорних дір, квазарів і далеких галактик, розташованих в ранньому Всесвіті.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG