Спеціальні потреби

У Косово – перші парламентські вибори


У Косово – перші парламентські вибори
У Косово – перші парламентські вибори

У Косово відбуваються перші парламентські вибори від часу коли цей край проголосив в односторонньому порядку майже 3 роки тому свою незалежність від Сербії.

Попередні опитування вказують на те, що теперішній прем’єр-міністр Хашим Тачі і його Демократична партія Косово, ймовірно, випереджує свого колишнього коаліційного партнера, мера Пріштіни Ісу Мустафу, який очолює Демократичну лігу Косово.

Втім ні одна партія, як очікують, не здобуде більшості місць в 120 особовому національному парламенті. В цьому випадку переможець повинен буде шукати партнера для створення уряду поміж представників 29 політичних партій, які змагаються у цих виборах.

У Косово є 1,6 мільйонів виборців із правом голосу, але участь у голосуванні буде, як гадають, значно менша з огляду на розходження у поглядах щодо відокремлення Косово від Сербії.

Етнічні серби мають 10 гарантованих місць в парламенті Косово. Сербія, яка не визнає незалежності Косова, вважає його частиною своєї території і твердить, що 120 тисяч сербів, які живуть на його території, бойкотуватимуть ці вибори.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG