Спеціальні потреби

Заклик до загального страйку народ Кот д’Івуару здебільшого зігнорував


Абіджан
Абіджан

Більшість робітників у головному у Кот д’Івуарі місті Абіджан зігнорували заклик до загального страйку, який мав на меті паралізувати країну і змусити діючого президента Лорана Ґбаґбо піти у відставку.

Лідер опозиції Алассан Уаттара закликав до акцій громадянської непокори, аби посилити тиск на Ґбаґбо визнати свою поразку на виборах і відійти від влади.

Одначе, магазини та крамниці в Абіджані були відкриті і на вуличних базарах панувала ярмаркова атмосфера, як звичайно. Деякі робітники заявили, що не можуть дозволити собі звільнитися з праці для участі у страйку.

Як Ґбаґбо, так і Уаттара, заявляють про свою перемогу на минуломісячних президентських виборах. Міжнародна спільнота визнає Уаттару переможцем. Західноафриканська співдружність ECOWAS погрожує застосуванням сили, аби змусити Ґбаґбо піти у відставку.

В інтерв’ю у неділю французькій газеті «Фігаро» Ґбаґбо сказав, що будь-яка спроба застосувати силу, щоб усунути його від влади, може викликати війну у Західній Африці.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG