Спеціальні потреби

Поліція в Ірані посилює заходи безпеки


Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад.
Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад.

Очевидці кажуть, що іранська поліція посилює свою присутність на вулицях столичного Тегерану після повідомлень уряду про скорочення субсидій.

Президент Махмуд Ахмадінеджад повідомив у суботу ввечері, що 19 грудня будуть зменшені субсидії на енергоносії і продовольчі товари.

Жорсткі заходи економії, впроваджувані Ахмадінеджадом, передбачають подорожчання цін на бензин у 4 рази – тобто до 40 центів за літр. Раніше, кожен водій мав право на 60 літрів бензину в місяць по ціні 10 центів за літр. За пальне поза межаими цього ліміту їм тепер доведеться платити 70 центів, у порівнянні із 40 центами, як це було за часів субсидування.

Три роки тому, коли Іран впровадив систему раціонування енергоносіїв, горіли деякі автозаправні станції, підпалені незадоволеними іранцями.

За повідомленням очевидців, поліція в Тегерані приведена в стан готовності в очікуванні неспокою.

Втім, повідомлень про будь-які арешти чи насильства з приводу скасування субсидій в Ірані поки що не має.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG