Спеціальні потреби

«Гостре око Конгресу» стежитиме за діями Трампа щодо України - сенатори


сенатор Джон Маккейн
сенатор Джон Маккейн

Джон Маккейн та інші сенатори США відреагували на розширене звернення президента Дональда Трампа з нагоди підписання законопроекту про посилення санкцій, в якому він висловив невдоволення тим, що Конгрес обмежує його повноваження.

"Розширена заява президента вказує, що виконання адміністрацією цього закону, і будь-які дії адміністрації по відношенню до України мають бути під гострим оком Конгресу, - заявив лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер​, - закон продемонстрував, що дві партії можуть співпрацювати разом, щоб стримувати президента, коли він відхиляється від курсу і, сподіваюсь, це стане прикладом на майбутнє".

Шумер одночасно похвалив президента за правильне рішення: "підписати законопроект (про санкції), хоч і неохоче, було правильним рішенням президента. Це важлива відповідь на нахабні напади Путіна на наріжний камінь нашої демократії – вибори".

Сенатор Джон Маккейн вказав Трампу на волю укладачів Конституції: "Занепокоєння, виражене у заяві президента з нагоди підписання, не дивує, але спрямоване невірно. Укладачі Конституції зробили Конгрес та президента рівноправними гілками влади. Цей законопроект довів мудрість такого вибору".

Маккейн також привітав рішення Трампа, зрештою, підписати закон: "Я вітаю рішення президента Трампа підписати законопроект, який вводить нові санкції проти Росії, Ірану та Північної Кореї. Введення в дію цього законодавства, яке мало переважну підтримку обох партій в обох палатах Конгресу, надсилає потужний сигнал як нашим друзям, так і ворогам, що країни будуть відповідати за агресивну та дестабілізуючу поведінку, яка загрожує національним інтересам нашої країни та наших союзників і партнерів.

Важливо, щоб президент відповідав букві та духу закону і повністю виконав його положення. Відтепер, сподіваюсь, що президент буде так само голосно висловлюватись про агресивну поведінку Росії, як і про цей закон
Сенатор Джон Маккейн

"Хоча народ Америки справді сподівається на кращі стосунки з Росією, - додав сенатор Маккей, - насправді цей закон є виявом їх наполягання на тому, щоб режим Путіна сплатив реальну ціну за напади на нашу демократію, порушення прав людини, окупацію Криму та дестабілізацію України. З цього важливого питання національної безпеки, саме Конгрес діяв у дусі національної єдності, провадячи волю американського народу. Важливо, щоб президент відповідав букві та духу закону і повністю виконав його положення. Відтепер, сподіваюсь, що президент буде так само голосно висловлюватись про агресивну поведінку Росії, як і про цей закон."

"У президента Трампа не було вибору чи підписувати наш закон про російські санкції, підтриманий обома партіями, через ту більшість з якою він був ухвалений Палатою представників та Сенатом, - відзначив партійний організатор демократів у Сенаті сенатор Стені Гоєр, додавши, - американці, які представляють весь політичний спектр, справедливо занепокоєні втручанням Росії до наших виборів і її агресією в Україні. Наш законопроект про санкції забезпечує, що президент в односторонньому порядку не може вжити дій на користь Росії, якщо та не змінить свою поведінку".

Дивіться також: Санкції проти Росії виявилися живучіші, ніж дехто передбачав

Санкції проти Росії виявилися живучіші, ніж дехто передбачав
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG