Спеціальні потреби

Протести в Греції проти заходів уряду, який хоче отримати пакет допомоги


Грецька поліція мала сутички з демонстрантами, які протестували проти планів уряду вдатись до жорсткішої економії і подальших скорочень бюджетного дефіциту з метою послабити паралізуючу боргову кризу в Греції.

В Афінах, де тисячі людей вийшли на вулиці для відзначення Першого травня, учасники протесів вдались до кийків проти поліції і кидали запалювальні бомби. Поліція у відповідь застосувала сльозогіонний газ, щоб розігнати натовпи людей.

Грецькі профспілки очолюють опозицію проти жорстких заходів до яких уряд планує вдатись, щоб забезпечити надходження міжнародного допомогового пакету.

Високопосадовці в Європі близькі до підписання угоди з Європейським Союзом і Міжнародним валютним фондом про пакет допомоги Греції вартістю у 160 мільярдів доларів.

Прем’єр-міністр Греції Георгіос Папандреу попередив своїх громадян про впровадження подальших жорстких заходів економії в майбутньому. Він заявив, що це потрібно для порятунку Греції.

Представники профспілок висловили занепокоєння з приводу, як передбачають, піднесення податків і замороження заробітків урядовим працівникам. Вони закликають греків вийти 5 травня на загальний страйк.

Тим часом, політиків та інвесторів непокоїть те, що економічні проблеми можуть поширитись, якщо Греція не зможе сплатити своїх боргів. Такі побоювання зросли на підставі того, що головне рейтингове агентство Standard and Poor’s знизило кредитний рейтинг не тільки Греції, але й Португалії й Іспанії.

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу висловив упевненість, що пакет екстреної допомоги Греції стримає кризу в цій країни, що загрожує поширитись на інші країни Євросоюзу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG