Спеціальні потреби

Міністерка економіки США закликала країни G-7 до "масштабного" бюджетного стимулювання для подолання наслідків пандемії


На фото: Білий дім у листопаді 2020-го року
На фото: Білий дім у листопаді 2020-го року

Адміністрація США заявила в п'ятницю про відновлення взаємодії з союзниками Сполучених Штатів, з метою вивести світову економіку з найгіршого спаду з часів Великої депресії.

Міністр фінансів США Джанет Єллен, спілкуючись зі своїми колегами з країн «Великої сімки», підтвердила, що Вашингтон відданий багатосторонньому підходу і «надає першочергове значення поглибленню нашого міжнародної взаємодії і зміцненню наших альянсів».

Єллен зробила цю заяву в ході онлайн-саміту міністрів фінансів "Великої сімки", який відбувся в п'ятницю під головуванням Великобританії. Вона закликала до продовження фіскальної підтримки для того, щоб гарантувати відновлення економіки. Окрім США і Великобританії, до «Великої сімки» входять Японія, Франція, Німеччина, Італія і Канада.

Як повідомляє Мінфін США, Єллен закликала міністрів G7 до "масштабного" бюджетного стимулювання для подолання наслідків пандемії.

На початку місяця колишній міністр економіки США за президентства Білла Клінтона, Лорен Саммерс на сторінках видання The Washington Post застеріг про ризики інфляції та ін., які може несте план Байдена

"Міністерка Єллен також наголосила на важливості надання додаткового бюджетного стимулювання для підтримки активного та тривалого відновлення. Вона наголосила, що "зараз час діяти масштабно" і що G7 має фокусуватись на тому, що ще ми можемо зробити зараз, щоб надати підтримку", - повідомляє Мінфін США.

Заклик Єллен розкритикував Стів Міллой, який був частиною перехідної команди Дональда Трампа у 2016-му році. Як повідомляє видання New York Times Міллой популяризує неправдиву інформацію щодо кліматичних змін.

"Але у кого G7 позичатиме гроші, якщо всі "діятимуть масштабно" щодо бюджетного стимулювання? Яка частина Єллен є економістом?", - твітує Міллой.

Байден запропонував витратити ще 1,9 трильйона доларів на стимулювання американської економіки на додаток до 4 трильйонів, витрачених його попередником Дональдом Трампом на боротьбу з наслідками пандемії коронавірусу.

На початку місяця колишній міністр економіки США за президентства Білла Клінтона, Лорен Саммерс на сторінках видання The Washington Post висловив застереження щодо плану Байдена по відновленню економіки США.

Саммерс, серед іншого, звернув увагу на те, що економічний симул "на рівні, який ближчий до рівнів Другої світової війни" може призвести до "інфляційного тиску, якого ми не бачили ціле покоління, із наслідками для вартості долара та фінансової стабільності".

"План Байдена є життєво важливим кроком уперед, але ми маємо переконатись, що він реалізований у спосіб, яий не створить загрозу інфляції, і не загрожуватиме у майбутньому нашій фінансовій стабільності, чи нашій здатності до відновлення завдяки бюджетному стимулюванню", - резюмував Саммерс.

Експерти очікували, що міністри фінансів G7 підтримають нову емісію розрахункових грошових одиниць Міжнародного валютного фонду - спеціальних прав запозичення (SDR), щоб допомогти бідним країнам, також постраждали від кризи. У четвер джерела повідомили, що представники адміністрації США, найбільшого акціонера МВФ, заявили про можливість нової емісії SDR на 500 мільярдів доларів.

Анонімне джерело у «Великій сімці» напередодні заявило, що Сполучені Штати повідомили іншим країнам, що їм потрібно кілька тижнів на завершення емісії спеціальних прав запозичення .

Дивіться також: Як українські малюки у США вивчають українську онлайн

Як українські малюки у США вивчають українську онлайн. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:32 0:00

XS
SM
MD
LG