Спеціальні потреби

Єгиптом знову прокотилася хвиля страйків


Єгиптом знову прокотилася хвиля страйків
Єгиптом знову прокотилася хвиля страйків

Сьогодні тисячі єгипетських робітників вийшли на страйк з вимогою підвищення зарплат і поліпшення умов праці.

Понад 10 тисяч текстильників відновили свій страйк у середу. Страйкують і робітники інших галузей, включно з транспортною та банківською. Банки в Єгипті закриті сьогодні і навряд чи вони працюватимуть у четвер.

У вівторок військові правителі Єгипту вдалися до кроку в напрямку втілення в життя урядових реформ, яких домагалися учасники антиурядових акцій протесту.

Вони пообіцяли протягом шести місяців провести нові парламентські та президентські вибори. Вища рада військового командування збройних сил Єгипту також призначила комісію з внесення змін до конституції. Рада попросила членів комісії подати свої рекомендації через 10 днів.

До складу комісії входить член «Мусульманського братства» - забороненого за влади Мубарака ісламістського угруповання.

Тим часом, Європейський Союз повідомив, що наступного тижня Єгипет відвідає повноважена ЄС з питань безпеки і зовнішньої політики Кетрін Ештон.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG