Спеціальні потреби

Законодавці США знову рішуче закликають адміністрацію Трампа не зволікати з допомогою Україні. Доповнено


Сенатор Роб Портман
Сенатор Роб Портман

Спрямувати гроші на оборонну допомогу Україні закликала адміністрацію США група підтримки України в американському Сенаті.

Група, що об'єднує впливових сенаторів від Демократичної та Республіканської партій, звернулась з листом до директора Служби управління та бюджету США Міка Малвені в якому закликала адміністрацію без затримок спрямувати військову допомогу Україні.

"Ця група давно підтримує збільшення військової спроможності і здатності України – молодої прозахідної та проамериканської демократії, яка з 2014 року перебуває під наростаючим військовим, політичним та економічним тиском Росії", - йдеться в листі сенаторів.

Законодавці наголошують: "Кошти виділені на Ініціативу з підтримки безпеки України є життєво важливими для довгострокової життєздатності українських збройних сил. Вони допомагають Україні розбудовувати незалежні військові спроможності та здібності необхідні для стримування напади Кремля на її територію, що тривають".

Реагуючи на лист законодавців, високопосадовець адміністрації США зауважив "Голосу Америки": "Як нещодавно заявив посол Болтон під час своєї подорожі до Європи, Сполучені Штати підтримують широку військову співпрацю з Україною, яка йде на благо обох країн".

Лист сенаторів став ще однією з великої кількості заяв американських законодавців, виданих після того, як видання Politico опублікувало повідомлення про можливі затримки з наданням передбаченої рішенням Конгресу оборонної допомоги Україні.

Серед підписантів листа сенатор-республіканець Роб Портман, співголова Групи підтримки України у Сенаті демократка Джин Шагін, республіканець Рон Джонсон та демократи Ричард Блументаль та Дік Дурбін.

"Це фінансування – ключове для довгострокової стабільності та незалежності України і має буде виділене негайно", - коментує лист сенатор Дурбін.

"Республіканці та демократи погоджуються, що допомога Україні – критично важлива для протистояння російській агресії. Незважаючи на двопартійну підтримку рішення, адміністрація Трампа затримує критично важливу військову допомогу і запрошує Росію повернутись до Великої сімки. Жорсткий до Росії? Гадаю, ні", - зауважує Блументаль.

Віце-президент США Майк Пенс, який перебуває із дводенним візитом у Варшаві, у понеділок завірив поляків у тому, що Вашингтон виконуватиме свої зобов’язання із захисту країни проти можливої російської агресії.

Перебуваючи у Польщі віце-президент США Майк Пенс наголосив на значній допомозі, яку США надають безпекці України. Він також закликав союзників збільшити допомогу Україні у протистоянні російській агресії.

"Це факт, що Сполучені Штати несли тягар, найбільше інвестуючи в безпеку України, і ми цим пишаємося. Але ми також віримо, що наші європейські партнери мають зробити крок уперед і збільшити свій внесок у допомогу України", - заявив віце-президент США.

Під час спільної прес-конференції із польським президентом Анджеєм Дудою, Пенс закликав союзників залишатися пильними щодо спроб російського втручання у вибори та працювати разом у напрямку енергетичної незалежності від Росії. Москва намагається розділити наш союз, зі своїми покладами нафти та газу, сказав Пенс, а Польща зайняла тверду позицію із просування енергетичної незалежності та безпеки.

Пентагон завершив аудит військової допомоги Україні, який запросив Білий дім, та дійшов висновку, що програма допомоги має продовжуватись, повідомив високопосадовець Міноборони США виданню Politico.

Дивіться також: ​Час-Тайм. Пенс закликав більше допомагати Україні

Час-Тайм. Пенс закликав більше допомагати Україні
please wait

No media source currently available

0:00 0:15:00 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG