Спеціальні потреби

Комікси переживають електронну революцію


Комікси переживають електронну революцію
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:31 0:00
Direct link

Комікси переживають електронну революцію

Однією із улюблених розваг американців, якою захоплюються цілі покоління, це комікси. У наші дні чи не всі супергерої коміксів екранізовані, і фільми про них користуються шаленою популярністю. А от самі комікси, у традиційному, паперовому форматі, мають все менше прихильників. Однак, це не означає, що жанр з часом зникне. Як і все інше у наш час, комікси перебувають у процесі переходу на нові, цифрові формати. Представники індустрії сподіваються, що це викличе новий спалах інтересу та захоплення мистецтвом, на якому виросло не одне покоління американців.

«Якщо б ми мали тільки друковану версію, ми б продали 5 тисяч копій максимум. А з новими технологіями ми отримали міжнародну дистрибуцію і широку аудиторію».
Деньєл Борвін
Крамниця Ґолден Еппл Комікс продає комікси вже 30 років, серед її клієнтів – як діти, так і дорослі. На перший погляд, комікси за роки не змінились, втім сьогодні індустрія переживає нову хвилю, каже власник крамниці Раян Лейбовіц:

«Останній рік ми спостерігали стрімкий перехід на цифрові технології».

Електронні комікси стають дедалі популярнішими. Сайт Коміксолоджі має в своєму електронному магазині понад 25 тисяч примірників, говорить віце-президент з маркетингу, зв’язків з громадськістю та розвитку Чип Моушер:

«За останні шість-дев’ять місяців, ми зайняли перше місце за кількістю завантажень серед всіх додатків до ай-педа, які пропонуються у магазині ай-тюнс».

Лише минулого року компанія продала 17 мільйонів коміксів. Цього року вони очікують продати 70 мільйонів. Паперова та електронна версії коштують приблизно однаково. Деякі розробники не бояться експериментувати із зовнішнім виглядом електронного формату коміксів.

«Коли перегортається сторінка ми робимо картинку розмитою, а потім ми зосереджуємо фокус на герої. На другому плані – піраньї, ціла зграя, яка прямує на нього», – каже розробник Марк Вейд.

Марк Вейд створив електронну сторінку коміксів Трилбенд. Він каже, всі його комікси чудово виглядають на цифровому екрані:

«Більшість екранів, чи то ваш телевізор, чи то ноутбук, мають такі параметри, коли ширина перевищує висоту. Тому треба припинити випускати комікси, які не відповідають такому формату».

Деньєл Борвін заснував Когніто Комікс. Він використав звукові та відео-ефекти для створення шпигунського трилера Операція Аякс. Читачі можуть отримати історичну інформацію про героя, яка не міститься в коміксі. Він каже, що сучасні технології дають читачам у всьому світі необмежений доступ до його віртуального проекту:

«Якщо б ми мали тільки друковану версію, ми б продали 5 тисяч копій максимум. А з новими технологіями ми отримали міжнародну дистрибуцію і широку аудиторію».

Автори електронних коміксів кажуть, що їх клієнти прагнуть продукту, який не містить насильницького контенту, який є характерним для відеоігор та кіно. Сьогодні у своїй крамниці Лейбовіц пропонує як електронні, так і традиційні паперові комікси. Він каже, попит є на обидва формати. Разом з тим, представники індустрії сподіваються, що перехід світу коміксів на цифрові технології приверне нових клієнтів та пожвавить бізнес як в віртуальному, так і в реальному вимірах.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG