Спеціальні потреби

ФБР вивчає підроблені документи кампанії Гілларі Клінтон - Reuters


Федеральне бюро розслідувань і розвідка США вивчають фальсифіковані документи, які направлені на дискредитацію Гілларі Клінтон, у рамках розслідування щодо спроби Росії зірвати президентські вибори у США, - зазначають поінформовані з цією справою джерела.

Про це пише інформаційне агентство Reuters.

Reuters повідомляє, що за словами сенатора-демократа Тома Карпера, в одному із підроблених документів – ніби то лист Карпера до Клінтон, йдеться: «Ми не дозволимо, щоб Ви програли ці вибори».

ФБР також, в рамках розслідування можливих хакерських атак з боку Москви, попросили керівництво Демократичної партії надати копії інших ймовірно підроблених документів, які були поряд з електронними листами та справжніми документами в ході злому комп’ютерів.

Згідно з джерелами, фальшивий лист Карпера є одиним із документів, які представлені ФБР і Міністерству юстиції США для вивчення. При цьому, речниця сенатора Карпера відмовилася коментувати цю інформацію.

Крім листа сенатора Карпера, у ФБР також розглядають семисторінковий е-документ, який містить логотипи «Фонду родини Клінтонів» та соціологічної фірми демократа Джоела Бененсона.

У документі, який кампанія Клінтон назвала брехливим, йдеться про різке падіння рейтингу Гілларі. У ньому міститься заклик до «серйозних змін стратегії на листопад», які можуть включати «інсценування порушень громадського порядку» та «радіологічні атаки» з використанням брудних бомб, щоб зірвати голосування.

Поки що не відомо хто відповідальний за підробку і розповсюдження листів та документів.

У ФБР підтвердили «отримання скарги про нібито підроблені листи», пов'язані з виборами, але відмовилися від подальших коментарів.

У розвідці США попередили, що кампанія, на їхню думку, підтримується російським урядом, щоб підірвати довіру до президентських виборів і може вийти за межі злому поштових систем Демократичної партії.

Зокрема, це може включати розміщення вигаданих доказів шахрайства на виборах або іншої дезінформації напередодні 8 листопада.

Нагадаємо, ФБР виявило нові листи у справі кандидата у президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон, які можуть бути пов’язані із справою щодо електронного листування Клінтон на посаді державного секретаря. Листи були виявлені в комп’ютері колишнього конгресмена Ентоні Вінера.

Дивіться також: На які результати може сподіватися незалежний кандидат у президенти із штату Юта

На які результати може сподіватися незалежний кандидат у президенти із штату Юта. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:23 0:00


Інше за темою

XS
SM
MD
LG