Спеціальні потреби

Як любов до шоколаду переросла у прибутковий бізнес


Любов до шоколаду народжується у дитинстві і у багатьох залишається на всє життя. Люди, яким вдається перетворити шоколад на спосіб заробітку, кажуть, що особливо щасливі, адже проводять більшість часу в оточенні улюблених солодощів. Власниці першої вашингтонської крамниці відбірного шоколаду, ось уже понад чверть століття задовольняють шоколадні смаки мешканців та гостей столиці.

Сесилія Перрі приходить за солодощами до крамниці «Шоколад шоколад», ледве не щодня протягом років:

«У них найкращий шоколад в усьому регіоні».

Естер Алперт навідується сюди кілька разів на тиждень:

«Тут так приємно. Ми любимо власниць і переконані, що у них найкращий шоколад в усьому місті».

Продавати найкращі сорти шоколаду з усього світу – саме з такою думкою сестри Френсіс і Джинджер Парк відкрили першу незалежну крамницю продажу шоколаду у Вашингтоні 28 років тому.

«Коли ми виростали, у нас вдома був найкращий шоколад. Наш батько працював у Світовому банку, багато подорожував і привозив з Європи шоколад», – пригадує Френсіс Парк.

Коли батька не стало, сестри вирішили відкрити спільний бізнес, вони були переконані, що саме цього прагнув їх батько. Френсіс каже, що шоколад здавався очевидним вибором:

«Щоправда, ми не розуміли, що ми робимо і перший рік безперечно з’їли шоколаду більше, ніж продали. Але ми набралися досвіду. З часом ми налагодили особисті стосунки з нашими покупцями».

Завдяки таким стосункам сестри створили мережу довголітніх клієнтів, таких як Бет Сміт:

«Я приходжу сюди дуже довго, десь так 20 років. Джинджер пам’ятає коли народилась моя донька. Вона знає все про мене, почуваюсь тут як вдома».

Постійні покупці допомогли невеличкому бізнесу стати на ноги і втриматися навіть у непрості економічні часи, коли люди економлять на таких речах як шоколад.

«Це великий успіх. Звичайно не на рівні Дональда Трампа, але для нас це успіх. Ми ставили за мету влаштувати своє життя навколо цього бізнесу і нам це вдалося», – каже Джинджер.

Сестри не зупинились на досягнутому і у вільний, від продажу шоколаду, час написали 8 книжок для дітей та дорослих. Їх перша книга «Моя подорож на свободу», що переповідає втечу їх матері з Північної Кореї, була відзначена низкою нагород.

«Ми хотіли написати книгу, щоб віддати шану нашій матері та бабусі, і дати дітям нагоду зрозуміти, яку ціну люди платять за свободу», – зазначає Френсіс.

Джинджер Парк додає, що своїм досвідом продажу шоколаду в американській столиці вони поділились у мемуарах, що побачили світ минулого року чотирма мовами:

«Усі, хто приходять до нашої крамниці, кажуть, що у нас ідеальне життя. Книги та шоколад доповнюють один одного і ми справді живемо чудово».

А все завдяки любові до спокусливого шоколаду.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG