Спеціальні потреби

Міністр оборони США намагається заручитися допомогою Пекіна у справі КНДР


Роберт Ґейтс і Ху Цзінтао
Роберт Ґейтс і Ху Цзінтао

Міністр оборони США Роберт Ґейтс вважає, що через 5 років Північна Корея матиме міжконтенентальну балістичну ракету, здатну загрожувати безпеці США.

Ґейтс зробив таку заяву у вівторок після зустрічі у Пекіні з президентом Китаю Ху Цзінтао. У відповідь на запитання як США планують захищати себе, Ґейтс сказав, що його розмови у Пекіні саме стосуються питання як переконати Пхеньян «змінити свій курс».

За повідомленням американських офіційних осіб, у розмові з президентом Ху Ґейтс також порушив питання щодо повідомлення ЗМІ, що сьогодні Китай здійснив своє перше випробування винищувача-невидимки.Веб-сайти контрольованих державою мас-медіа помістили фото цього літака у повітрі. Це свідчить про те, що програма модернізації китайських збройних сил просувається набагато швидше, ніж досі вважалося.

Високопосадовець Пентагону, який був присутній на зустрічі, сказав, що кожна китайська цивільна особа у кімнаті, за ознаками, була здивована здійсненням випробування винищувача-невидимки.

Ху Цзінтао є не лише президентом КНР і найвище поставленою цивільною особою країни, але й головою Центральної військової комісії Китаю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG