Спеціальні потреби

BP заявляє, що частково зупинила витік нафти


Понад три тижні після того, як у Мексиканській затоці на одній з нафтовидобувних станцій сталася аварія, компанія Бритиш Петроліум, як здається, врешті знайшла відповідь на питання - як зупинити витік нафти в океан.

26 днів після аварії, BP заявила, що їй вдалося частково зупинити вилив нафти у Мексиканську затоку.

Один з віце-президентів компанії Бритиш Петроліум Кент Велс каже:

«Я радий повідомити, що поки ми справляємося з цим дуже добре».

Інженери за допомогою глибоководних роботів зуміли вставити трубу завдовжки у півтора кілометра і товщиною 15 сантиметрів в отвір, звідки виливалася нафта. Таким чином вони почали викачувати нафту і піднімати її на поверхню.

Кент Велс пояснює:

«Це забере трохи часу. Ми хочемо не поспішаючи оптимізувати цей процес і відкачати стільки нафти, скільки це буде можливо».

Попри втішні новини науковці забили на сполох кажучи, що під водою знайдено щонайменше 5 величезних шарів нафти. Деякі з них сягають 5 кілометрів у ширину і 15 кілометрів – у довжину.

Професор університету у штаті Міссурі Вернон Аспер каже:

«Нафта, як ви бачите, глибоко опустилася. Ця пляма не лише розміром з Мангеттен, але й має кілька сотень метрів у глибину».

Про руйнівні наслідки аварії для екології говорити поки що зарано. Наразі найбільше постраждали рибалки, яким заборонили виходити в море.

Протягом вихідних, у Новому Орлеані відбувся благодійний концерт. Організатори збирали кошти на відновлювальні роботи а також для рибалок, які втратили дохід і не в змозі прогодувати свої родини.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG