Спеціальні потреби

Білоруська влада тримає під арештом учасників післявиборчих протестів


Перед білоруською в’язницею
Перед білоруською в’язницею

Білоруські органи влади повідомили, що дехто з демонстрантів, заарештованих в ході післявиборчих протестів, залишиться під арештом до 15 днів.

Офіційні особи повідомили про це у вівторок після того, як міліція затримала понад 600 людей, які взяли участь у масових протестах в Мінську в неділю ввечері.

Тимчасом російське інформаційне агентство ІТАР-ТАСС заявило, що білоруські органи влади відкрили кримінальне слідство щодо масових протестів. За повідомленням агентства, Міністерство внутрішніх справ заявило, що є докази, що деякі президентські кандидати планували «несанкціоновані масові акти».

Після того, як в неділю закрито виборчі пункти, понад 30 тисяч демонстрантів вийшли на вулиці, щоб висловити протест проти того, що вони назвали пошахрованими виборами.

Згідно з офіційними результатами, президент Олександр Лукашенко вийшов переможцем у змаганні за четвертий термін, здобуваючи понад 80 відсотків голосів виборців. Ніхто з решти кандидатів не здобув більше трьох відсотків голосів.

Європейські спостерігачі піддали критиці виборчий процес в Білорусі. Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ґеерт Аренс заявив, що головною проблемою є те, що спостерігачі виявили, що службовці білоруського уряду в таємниці підраховували виборчі бюлетені.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG