Спеціальні потреби

Виборча комісія в Афганістані отримала 3 000 скарг


Афганська виборча комісія повідомила, що отримано майже 3 тисячі офіційних скарг стосовно парламентських виборів в Афганістані в суботу.

Ця підтримувана Об’єднаними Націями комісія каже, що з дня виборів надійшло понад 1 300 скарг, а решту отримано, ще до відбуття виборів.

Оглядачі на виборах кажуть, що основне занепокоєння щодо цих виборів викликають повідомлення про залякування виборців місцевими можновладцями.

Голова групи оглядачів з Афганського фонду за вільні і чесні вибори Ахмед Надер Надері повідомив, що також запримічені випадки пошахрування з бюлетенями, повторне голосування і участь в голосуванні неповнолітніх.

Представники виборчої комісії заявили, що випадки шахрайства при виборах були «неминучі» і що прикладаються зусилля, щоб зменшити їх вплив на остаточні результати виборів.

У вівторок був останній день подання скарг щодо перебігу виборів в Афганістані.

Представники Афганської виборчої комісії повідомили, що надійшло 4,3 мільйона бюлетенів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG