Спеціальні потреби

Американський солдат застрелив афганського поліцейського


Солдат міжнародних сил на вулиці в Кандагарі
Солдат міжнародних сил на вулиці в Кандагарі

Американські та афганські офіційні особи повідомили, що в південній провінції Кандагар американський солдат застрелив афганського поліцейського. Альянс НАТО заявив, що коаліційні та афганські сили ведуть слідство в справі інциденту, який стався у четвер у штаб-квартирі поліції в Кандагарі.

Офіційні особи заявили, що вони оприлюднять більше інформації після закінчення слідства.

Також у четвер прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер повідомив, що канадські війська залишаться в Афганістані, щоб допомогти в навчанні місцевих збройних сил, навіть після офіційного закінчення своєї місії.

На початку цього тижня канадські офіційні особи заявили, що уряд втримуватиме в країні 750 інструкторів і щонайменше 200 службовців підтримки в до 2014 року.

Гарпер підкреслив, що він волів би, щоб усі військовослужбовці повернулися додому, але що афганській армії потрібна краща підготовка.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG