Спеціальні потреби

Фермою на воді одна американка зберігає довкілля





Розташована неподалік Статен-Айленда баржа є маленькою фермою на воді. Фотограф Мері Метінґлі розробила дизайн баржі так, що вона може служити і домом, і робочим місцем для п’яти людей. Тут вирощують овочі методом гідропоніки – вливаючи в ґрунт мінеральний розчин, необхідний для росту рослин.

На баржі також тримають курей, щоправда не для споживання, а лише задля яєць.

Там невеличка кухня з умивальником і холодильником, як також чотири кабіни, виготовлені з відходів деревини, які служать спальнями.

Майже кожна конструкція на цій баржі була пожертвувана кимось, або виготовлена з відходів. Як розповідає Мері, папір, яким обклеїли стіни, колись був афішею мильної опери. А столик, продовжує вона, зроблений з ящиків, які використали всього один раз для пакування. Навіть диван виготовлений із відходів.

Для вирощування рослин збирають дощову воду. Система постачання води працює, використовуючи енергію, отриману із сонячних панелей. А в хмарну погоду енергію можна виробити за допомогою велосипеда.

Важко сказати, чи можна довго прожити в таких умовах, але відвідувачі, які сюди приходять, не проти спробувати.
Найбільшою статтею витрат у цьому проекті є сама баржа. Однак її оренду сплачують громадські організації та люди, які не байдужі до збереження довкілля.


Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG