Спеціальні потреби

Світ реагує на промову президента Обами в Каїрі


З усього світу надходить реакція на промову президента Барака Обами, в якій він запропонував «новий початок» у відносинах між Сполученими Штатами і мусульманським світом.

Реакція з боку традиційних союзників США здебільшого позитивна, тоді як від тих, хто в минулому ставився вороже до США – неоднакова.

Дехто вітає те, що називають щирими словами Обами про ізраїльсько-палестинський конфлікт. Представник палестинського президента Махмуда Аббаса назвав її «важливим кроком» і «добрим початком» у новій політиці США щодо Близького Сходу. Представники угруповання Гамас виступили з обережнішими і суперечливими заявами. Одні сказали, що промова представляє зміну, але інші з цим не погоджувались.

Уряд прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу поки що не зробив заяви, але ізраїльські поселенці на Західному Березі, поселення яких президент піддав критиці, назвали Обаму «наївним» і таким, що «відірваний від дійсності».

Королева Йорданії Ранія на своїй Твіттер-сторінці висловила думку, що слова президента Обами «щирі і глибокодумні», додаючи, що промова представляє «дуже потрібну зміну в тоні».

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG