Спеціальні потреби

Татуювання: стиль життя чи помилка молодості?


Татювання набуває дедалі більшої популярності, принаймні у Сполучених Штатах. Експерти наполягають, що татуаж вже не є табу. Третина американців у віці від 21 до 32 років має на своєму тілі малюнки, зроблені наколюванням і втиранням під шкіру барвників. Та наявність татуювання, як показують нещодавні опитування громадської думки, створює незручності особам, які шукають роботу. 85% працедавців кажуть, що візерунок на тілі може негативно вплинути на шанси аплікантів отримати роботу.

А окрім того статистика свідчить, що із 45 мільйонів американців з малюнками на тілі майже вісім мільйонів шкодують про це. Обставини життя змінюються і в 55 чи 65 років хочеться змінити рішення, прийняте в молодому віці.

Мартин Шміґ погодився бути піддослідним для вивчення нової технології, яка може зробити революцію у татуювальному бізнесі. Його компанія створила фарбу, яку можна витерти. Наразі – як в цьому переконалась і Анджеліна Джолі – традиційне тауювання знімається лазером, але для цього треба пройти з десяток дуже болючих і коштовних процедур. Це займає рік, півтора, ато і навіть два роки.

Нова фарба стирається всього за одну лазерну процедуру. Таємниця в тому, що цю фарбу тіло абсорбує без жодної шкоди. Однак, далеко не всім подобається новий винахід. Спражні фанати татуювання вважають, що це повинно бути боляче, дорого і на все життя.

Хоча Мартин Шміг говорить, що татуювання розроблене його компанією, і є на все життя, хіба що захочеться його позбутися.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG