Спеціальні потреби

Рух «Життя чорношкірих мають значення» закликали Байдена зняти ембарго з Куби


Рух «Життя чорношкірих мають значення» (BLM) закликає уряд США зняти ембарго, накладене на Кубу десятки років тому. Активісти твердять, що заборона торгівлі з острівною державою, яка перебуває в економічній кризі, є «жорстокою на нелюдською», пише видання The Hill.

У своїй заяві, розміщеній в Instagram BLM пише, що ембарго було «запроваджено з прямим наміром дестабілізації країни та підриву прав кубинців обирати свій власний уряд». Активісти також стверджують, що ембарго є одним з ключових чинників кубинської кризи.

«Життя чорношкірих мають значення» засуджує нелюдське ставлення уряду США до кубинського народу та закликає негайно зняти економічне ембарго», - йдеться у заяві руху. BLM закликали президента Байдена закінчити ембарго і зробити те, «до чого президент Обама закликав у 2016 році».

Під час свого президентства Обама запровадив політику, яка частково відновила торгівлю та відносини з Кубою. Втім, повністю економічне ембарго може бути знято лише законодавчим шляхом.

Деякі республіканці в Конгресі вже розкритикували позицію BLM.

Так, американець кубинського походження сенатор-республіканець Марко Рубіо у себе в Твіттері написав, що «Група вимагачів, відомих як BLM, сьогодні взяли перерву від витрушування мільйонів з корпорації ту купівлі собі маєтків, щоб висловити свою підтримку комуністичному уряду Куби».

Останніми днями заклики зняти ембарго на тлі протестів у Кубі посилились.

Президент куби Діаз-Канел, у середу визнав, що частково причиною протестів є недоліки уряду. Разом з тим, на початку тижня Діаз-Канел сказав, що американська «політика економічного придушення» проти острівної держави допомогла роздмухати демонстрації.

В матеріалі використані джерела The Hill

Читайте також: "Активісти на Кубі повідомляють про тисячі затриманих протестувальників​"

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG