Спеціальні потреби

Генсек ООН закликав не дискримінувати медиків, що борються з Еболою


Генсека ООН Пан Ґі Муна вітають танцюристи під час прибуття до Монровії (Ліберія), 19 грудня 2014 р.
Генсека ООН Пан Ґі Муна вітають танцюристи під час прибуття до Монровії (Ліберія), 19 грудня 2014 р.

Пан Ґі Мун розповів про медсестру Ребекку Джонсон, яка вилікувалася від Еболи, проте відчуває докори оточуючих за те, що лишилася живою.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав країни, уражені Еболою, не дискримінувати медичних працівників, що борються з хворобою.

Генсек ООН зробив цю заяву, перебуваючи у Гвінеї на другий день свого офіційного візиту до країн Західної Африки – регіону, що вважається епіцентром захворювання на еболу.

«Не повинно бути жодної дискримінації тих, хто допомагає побороти еболу. Ці люди віддають себе цілком цій справі», – сказав Пан Ґі Мун.

Ця заява пролунала на другий день після того, як медсестра із Сьєрра-Леоне Ребекка Джонсон розповіла, як підхопила вірус, була за крок до смерті, але вилікувалася і тепер повернулася до лікування хворих.

Генеральний секретар ООН сказав, що цю історію сприйняв дуже емоційно, зокрема через те, що жінка досі відчуває від оточуючих докори, що лишилася живою.

За останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, жертвами вірусу Еболи в найбільш інфікованих країнах Західної Африки – Ліберії, Сьєрра-Леоне та Гвінеї – стали 7 373 особи. Швидкість розповсюдження хвороби останнім часом почала знижуватися у Гвінеї та Ліберії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG