Спеціальні потреби

Пересічні американці не бояться поширення Еболи


Викорінення Еболи в Африці зупинить епідемію у світі
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

Викорінення Еболи в Африці зупинить епідемію у світі

Медики заспокоюють, вірус Еболи є менш заразним, ніж вірус грипу.

Лікарі в місті Далласі, штат Техас, кажуть, що перший пацієнт, якому поставили діагноз Еболи у Сполучених Штатах, перебуває в серйозному, але стабільному стані. Тим часом медики спостерігають за самопочуттям його родичів та інших людей, з якими він контактував після повернення з Ліберії. За словами посадовців, таких може бути близько ста осіб.

Перша людина, в якої діагностували Еболу в Сполучених Штатах, - це громадянин Ліберії Томас Ерік Данкен. Невдовзі після візиту в Африку, він звернувся до далласької лікарні з симптомами хвороби, але йому сказали, що в нього невелика гарячка та відпустили додому. Лише за декілька днів, після того як стан Данкена суттєво погіршився, його було госпіталізовано.

Протягом цього часу він бачився зі своєю родиною та друзями. Прямо чи опосередковано - міг контактувати із сотнею людей. Чотирьох членів його родини зараз утримують удома під карантином. Як також групу лікарів, які обстежували Данкена.

Влада США очікує появи нових заражених на вірус Еболи.

«Це неминуче – що довше триватиме ця епідемія, що поширенішою вона ставатиме, то вищий буде ризик занесення хвороби з інших країн, як у цьому випадку. Тож хоча ми шкодуємо, що це сталося, ми сподіваємося, що з чоловіком усе буде добре. Ми хочемо наголосити, що це не провина системи перевірки тих, хто прибуває. Це реалії епідемії, яка почалася.

Американці тривожаться, що вірус Еболи може поширитися у США», - каже представник Центру контролю за хворобами том Кеньон.

Мікробіолог Ґіл Моблі прийшов на протест в аеропорт Атланти, вимагаючи посилити заходи безпеки для унеможливлення поширення епідемії:

"Коли хвороба охопить усі країни третього світу - а це неодмінно станеться, тому що там немає необхідної інфраструктури, як і в Сьєрра Леоне та Ліберії, - тоді до нас щодня прибуватимуть багато носіїв Еболи".

Водночас пересічні люди цим особливо не переймаються. Медики заспокоюють. Вірус Еболи не поширюється повітряно-крапельним способом і не є таким заразним, як скажімо грип.

"Ебола не передається повітряно-крапельним способом. Вона поширюється через прямий контакт з хворим, внаслідок контакту з фізіологічними рідинами організму", - говорить директор підрозділу ВООЗ Ізабель Наттол.

Фахівці з Еболи кажуть, що найдієвіший спосіб запобігти дальшому поширенню епідемії у Штатах чи інших країнах – це перемогти хворобу в Західній Африці, де система охорони здоров’я та відповідна інфраструктура залишаються неналежними.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG