Спеціальні потреби

Огризко вважає, що тиск на Україну зашкодить Росії


Огризко вважає, що тиск на Україну зашкодить Росії
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00

Огризко вважає, що тиск на Україну зашкодить Росії

Інтерв'ю з Володимиром Огризко відбулось у студії "Радіо Свобода".

Чи заклики Євросоюзу і Сполучених Штатів до керівництва Росії зупинити тиск на Україну матимуть якісь результати? Вам не здається, що в Кремлі ігнорують міжнародну реакцію?
Якщо цей тиск буде продовжуватися, я думаю, що він зіграє не так проти України, як проти тих, хто його організовує

Огризко: Тиск з боку Росії на жаль є свідченням того, що Російська Федерація не виконує своїх міжнародних зобов'язань. Якщо ми згадаємо Будапештський меморандум або угоду про співпробітництво із Російською Федерацією 1997-ого року, там чорним по білому написано, що Росія має утримуватися від будь-яких форм, зокрема економічного тиску. Тому здійснюючи його, Росія ставить себе поза межами міжнародного права. В цьому плані позиція Європейського союзу, Європейського парламенту, Сполучених Штатів Америки є для України вийнятково важливими. Саме завдяки цій дипломатичній підтримці Україна демонструє свою лінію на інтеграцію до європейських структур. Ми хочемо вчерговий раз довести насамперед самим собі, що та лінія, яка закріплена в законах України, має бути дотримана. Якщо цей тиск буде продовжуватися, я думаю, що він зіграє не так проти України, як проти тих, хто його організовує. Тому що відбудеться фактична самоізоляція Росії на міжнародній арені. Я не думаю, що для будь-якої країни, а тим більше для такої, як Російська Федерація це є хорошою перспективою. А Україна, виконавши всі зобов'язання, які вона має перед Вільнюським саммітом, успішно підпише цей документ про асоціацію і я сподіваюся, вже з другого дня після підписання розпочнеться реальний процес імплементації. Бо в цьому зацікавлені всі ми, українці, які хочуть позбавитися пострадянського минулого і почати жити як цивілізовані європейські народи.
Я думаю, найкращою відповіддю західного світу для України буде допомога у підписанні угоди про асоціацію

Що крім закликів до Росії можуть зробити країни Заходу, щоб допомогти зупинити цей тиск?

Огризко: Я думаю, найкращою відповіддю західного світу для України буде допомога у підписанні угоди про асоціацію і її подальшій реалізації, як це й записано в самій угоді. Адже Європейський союз обіцяє, що він допоможе Україні почати реформи в 28 галузях нашого життя, які охоплюють всю палітру і економічного, і політичного, і соціального, і торговельного простору і таке інше. В цьому я бачу найбільшу можливу допомогу. Звичайно, потужний голос Європейського союзу, який прозвучав в останній резолюції Європейського парламенту, був достатньо серйозним попередженням для Росії. Я думаю, що вона звернула на це увагу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG