Уральські батьки виступили проти Елтона Джона

Елтон Джон

Уральський батьківський комітет попросив президента Росії Володимира Путіна скасувати концерти британського співака Елтона Джона, мотивуючи це тим, що він є геєм і збирається порушити закон про заборону пропаганди гомосексуалізму.

«Співак має намір виступити на підтримку місцевих содомітів і проти чинного російського законодавства, спрямованого на захист неповнолітніх дітей», - йдеться у відкритому листі уральських громадських працівників російському президентові.

На думку критиків, закон про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх, що став причиною закликів до бойкоту зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі, є дискримінаційним, забороняючи людям вільно проявляти свою сексуальну орієнтацію.

Закон є частиною ширших зусиль Путіна щодо зміцнення підтримки серед своїх співгромадян, які, здебільшого, налаштовані консервативно.

В інтерв'ю британській газеті Guardian раніше цього місяця сер Елтон Джон розповів, що хоче приїхати в Росію на гастролі, щоб підтримати російських геїв.

«Будучи геєм, я не можу залишити цих людей на напризволяще, не приїхавши туди і не підтримавши їх. Не знаю, що буде, але я повинен поїхати», - сказав він.

Згідно з планом, музикант має виступити 6 грудня в Москві і 7 грудня - у Казані.