Спеціальні потреби

Геї бойкотують російську горілку - через дискримінацію


Геї бойкотують російську горілку - бо дискримінація
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:17 0:00

Геї бойкотують російську горілку - бо дискримінація

В Нью-Йорку та ряді інших американських міст ЛГБТ-громада закликає американців не пити російської горілки на знак протесту проти дискримінації геїв у Росії. В Нью-Йорку вже понад десять барів усунули з меню популярні бренди «Столічну» та «Рускій стандарт». А біля консульства Росії пройшла акція протесту, де активісти виливали горілку прямо на тротуар.

Протягом тижня понад 10 гей-барів міста горілку російського виробництва своїм клієнтам не продають
Біля російського консульства в Нью-Йорку горілка буквально текла рікою. Причому на брудний тротуар. Представники американської ЛГБТ-громади зібрались на мітинг на знак протесту проти ухвалення в Росії законів, спрямованих проти сексуальних меншин. Активісти заявили про бойкот горілки, цього споконвічного російського зігрівального напою. Вже протягом тижня понад 10 гей-барів міста горілку російського виробництва своїм клієнтам не продають.

Говорить власник барів Роберт Флует:

«Для нас це було дуже логічним рішенням. Відомо, що компанія, яка виготовляє горілку «Столічна», підтримує гей-паради та інші гей-акції. Але ми не можемо спокійно дивитись на те, як ставляться до геїв в Росії. Я сам та мої робітники – геї. Ми зібрались, все обговорили та прийняли це рішення разом.

Верховний суд урівняв традиційні і одностатеві шлюби
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

Самі ж виробники «Столічної» на минулому тижні спробували відсторонитись від дій російської влади, заявивши про свою підтримку гей-парадів та розкритикувавши російський закон проти так званої гей-пропаганди. Американські активісти закликають компанію підтвердити свою позицію діями.

Спів-голова Руса-ЛГБТ Ніна Лонґ каже:

«Ми думаємо, спочатку вони трохи розсердяться через нашу акцію. Але потім, я думаю, почнуть нам допомагати. Наприклад, ми будемо просити «Столічну» спонсорувати гей-парад, який ми хочемо провести в Сочі до відкриття Олімпіади. Будь-ласка, це була б велика допомога, це насправді була б нагода для «Столічної» висловити в Росії свою позицію щодо прав ЛГБТ».

В інтернеті з’являється все більше відео- та фото того, як російські поліцейські та націоналісти б’ють геїв. На Заході зростає обурення, представники ЛГБТ закликають бойкотувати не лише горілку та товари російського виробництва, але й Зимову Олімпіаду в Сочі.

Роман Мамонов, який пропросив політичного притулку у США через переслідування за ознакою своєї сексуальної орієнтації, каже:

Учасники акції вважають – якщо вдарити доларом по російських лікеро-горілчаних виробниках, вони почнуть тиснути на російську владу.
«Торік я почав отримувати погрози, смс-ки, кілька дзвінків було. А останньою краплею стало те, що мені написали погрозу на дверях. Щось на зразок «Помри, збоченець!» Я написав заяву до поліції, а мені відповіли, що нема підстав для відкриття справи».

Учасники мітингу прийшли з плакатами: «За права людини в Росії!», «Геї говорять ні!», «Гомофобія – прикриття для диктатури». Президента Путіна зобразили як злісного Джокера чи томного трансвестита. Люди прийшли дуже різні. Джордж Поджанос – прихожанин Грецко- католицької церкви – прийшов не з провокативним плакатом, а з православним хрестом.

Джордж Поджанос розповідає:

«Наша організація існує з 1983 року. Ми боремось з гомофобією в Православній церкві в Росії, Україні, Грузії та Сербії. Раніше ми не мали багато підтримки, але сьогодні, здається, світ почав прокидатись».

Захист прав ЛГБТ - міжнародна політика США
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00

Учасники акції вважають – якщо вдарити доларом по російських лікеро-горілчаних виробниках, вони почнуть тиснути на російську владу. А чи понесуть збитки американські підприємці, відмовившись від популярного бренда – «Столічної»?

Власник барів Роберт Флует:

«Навіть якщо ми втратимо прибутки – нам все одно. Для нас це питання принципів, ми хочемо привернути увагу до проблем геїв в Росії. А наші клієнти можуть поки що пити іншу горілку».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG