Карзай наказав провести розслідування обставин авіаудару НАТО

Президент Афганістану Гамід Карзай наказав провести розслідування обставин найостаннішого авіаудару НАТО внаслідок якого, за повідомленням місцевої влади на сході країни, загинула сім’я з восьмеро осіб.

У неділю вранці речник адміністрації провінції Пактія сказав Голосу Америки, що внаслідок здійсненого протягом ночі коаліційною авіацією повітряного нападу в районі Ґерда Серай, загинули чоловік, його дружина і шестеро дітей. Речник зазначив, що згідно з його інформацією, чоловік не був пов’язаний з будь-яким угрупованням бойовиків чи антиурядовою діяльністю.

Прес-секретар коаліційних сил повідомила, що під час сутичок з бойовиками, сили НАТО застосували артилерійський вогонь і звернулися з проханням про повітряну підтримку. Вона зазначила, що ведеться слідство у справі можливих жертв серед цивільного населення у результаті боїв.

Питання загибелі мирних мешканців є джерелом напруженості між урядом президента Карзая і міжнародною коаліцією в Афганістані. Кілька місяців тому в результаті авіаудару НАТО в провінції Капіса на північному сході Афганістану загинуло восьмеро дітей.