Спеціальні потреби

США обіцяли захищати Афганістан і після 2014 року


Rüstəm Cəbrayılov Nyu-York moda həftəsində 2013-cü il kişilər üçün amerikalı dizayneri Maykl Bastianın kolleksiyasını nümayiş etdirir
Rüstəm Cəbrayılov Nyu-York moda həftəsində 2013-cü il kişilər üçün amerikalı dizayneri Maykl Bastianın kolleksiyasını nümayiş etdirir

Радник президента Афганістану з питань національної безпеки заявив, що Сполучені Штати обіцяли захищати військово Афганістан протягом щонайменше десяти років після того, як афганські сили офіційно переберуть відповідальність за безпеку в країні у 2014 році.

У понеділок Рангін Дадфар Спанта ознайомив законодавців з положенням пропонованої американсько-афганської угоди про стратегічне партнерство. Проект угоди підписали раніше на церемонії в Кабулі Спанта і посол США Раєн Крокер.

Афганський посадовець сказав, що, згідно з пропонованою угодою, обидві сторони можуть погодитись на продовження американської військової допомоги після 2024 року.

Угода, яка складається з восьми частин, стосується широкого кола питань, таких як економіка, соціальні та політичні відносини між США і Афганістаном після того, як усі міжнародні бойові частини залишать країну у 2014 році. Проте Спанта заявив законодавцям, що американські та афганські офіційні особи поки що погодились усунути з угоди справу американських баз, називаючи його «складним» у даний момент.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG