Спеціальні потреби

Обама підписав Угоду про стратегічне партнерство з Афганістаном


Президент Барак Обама промовляє до американського народу з військової бази США в Афганістані
Президент Барак Обама промовляє до американського народу з військової бази США в Афганістані

Президент США Барак Обама відзначив річницю загибелі лідера аль-Кайди Осами бін Ладена в Афганістані, куди він прибув з неоголошеним візитом. У Кабулі, Обама підписав зі своїм афганським колегою Гамідом Карзаєм Угоду про стратегічне партнерство між країнами і виголосив промову до американського народу, в якій зазначив, що війна в Афганістані завершується.

Угода визначає роль Сполучених Штатів в Афганістані після виведення з тієї країни більшості бойових сил НАТО. Зокрема, у документі прописана американська економічна допомога та робота радників.

У своєму виступі на американській військовій базі в Баграмі, президент Обама заявив, що «США провели більш як 10 років під чорною хмарою війни і тепер можуть бачити на горизонті промінь нового дня».

Обама зазначив, що ні американці, ні афганці не прагнули цієї війни, але мета розгромити аль-Кайду і не дозволити їй відродитися, майже досягнута.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG