Спеціальні потреби

Зупинити вірус може солідарність між країнами, між молоддю і старими - гендиректор ВООЗ


Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адганом Ґебреєсус
Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адганом Ґебреєсус

Кількість випадків коронавірусу у світі перевищила 308 000 осіб, понад 13 тисяч людей померли від цього вірусу, повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я.

Лише за останню добу кількість летальних випадків зросла на дві тисячі.

Інтенсивність розповсюдження вірусу значно зросла, повідомляє ВООЗ. Якщо перші 100 000 випадків смертельної хвороби фіксували впродовж трьох місяців, то останні сто тисяч людей захворіли за 12 днів.

Як повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адганом Ґебреєсус, молодь не має імунітету до хвороби. Тоді як старші люди більше хворіють коронавірусом, інформація з багатьох країн показує, що люди віком до 50 років складають значну частину пацієнтів, яким необхідна шпиталізація, сказав він.

“Сьогодні я хочу звернутись до молодих людей: ви не є нездоланні. Цей вірус може покласти вас у лікарню на тижні або навіть вбити вас. Навіть якщо ви не захворієте, ваш вибір про те, куди піти, може бути питанням життя і смерті для когось іншого,” - заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Ґебреєсус.

Солідарність - це головне, щоб побороти COVID-19, додав Тедрос. За його словами, солідарність між молодими і старими, а також між країнами може перервати ланцюги розповсюдження і зупинити вірус.

Втім це вимагає надзвичайних зусиль, координації, відданості і непохитної політичної волі, - додав очільник ВООЗ.

Тедрос на своїй Твітер-сторінці поширив відео, як медсестри танцюють на робочому місці, щоб підтримати одна одну після довгої робочої зміни в час пандемії коронавірусу.

"Попри всі виклики, працівники охорони здоров'я лишаються сильними, відданими, позитивними та веселими", - підписав відео генеральний директор ВООЗ.

До солідарності у боротьбі з пандемією коронавірусу закликав також у суботу президент США Дональд Трамп під час брифінгу у Білому домі.

Мова йде не лише про медичний персонал, сказав президент Трамп, про працівників різних федеральних та місцевих служб, військових, а також всіх мешканців країни, котрі мають дотримуватись вимог представників влади про обмеження пересувань і дотримання умов карантину.

Дивіться також: Як у США намагаються не повторити помилок Італії

Як у США намагаються не повторити помилок Італії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG