Спеціальні потреби

Янукович у Польщі говорив про Тимошенко та євроінтеграцію


Янукович у Польщі говорив про Тимошенко та євроінтеграцію
Янукович у Польщі говорив про Тимошенко та євроінтеграцію

Український президент відбув до Вроцлава, щоб взяти участь у святкуванні 200-річчя Вроцлавського університету. Втім, основні урочистості пройшли без Віктора Януковича. В Києві президента затримав туман.

Погода дозволила вилетіти президенту тільки після обіду, коли президент Польщі Броніслав Коморовський та президент Німеччини Крістіан Вульф вже взяли участь в урочистостях з приводу ювілею університету.

Зокрема, президент Німеччини висловив сподівання, що туман таки розсіється над Україною.

"Ми зустрінемося з Януковичем, коли спаде туман, і думаю, що з України спаде туман", - сказав Крістіан Вульф.

Головною метою зустрічі трьох президентів все ж таки є питання євроінтеграції України та грудневий саміт “Україна-ЄС”. Польські журналісти також додають, що не омине зустріч і тема “Тимошенко”. Особливо, після того як міністр МЗС Німеччини Корнелія Піпер повідомила, що німецький парламент може не ратифікувати Угоду про асоціацію між ЄС та Україною. Однією із причин Корнелія Піпер назвала недотримання Україною європейських принципів.

На думку ж депутата від НУНС Андрія Парубія, Віктора Януковича затримав не туман, а невизначеність щодо питання декриміналізації статті Тимошенко. Про це він повідомив журналісту “Української правди”. За словами депутата, президент чекав, як проголосує парламент, щоб відштовхуючись від того готувати стратегію польської зустрічі.

У Вроцлаві Віктор Янукович зізнався журналістам, що Тимошенко таки заважає підписанню Угоди про асоціацію з ЄС. Але прогнозувати - чим завершаться судові справи - відмовився. За словами Віктора Януковича, цим повинен займатися суд. Більш важливим питанням президент наразі бачить відображення перспективи вступу України до ЄС в Угоді про асоціацію. До грудня поки ще є час сформулювати цей пункт, зазначив Віктор Янукович.

«Нам дуже важливо на двосторонньому рівні також мати відчуття того, яким чином ця перспектива буде відображена в угоді, на що погодяться країни Євросоюзу», – заявив президент України під час трьохсторонньої зустрічі у Вроцлаві.

XS
SM
MD
LG