Спеціальні потреби

У США відзначають федеральне свято на честь Мартина Лютера Кінґа


Парад на честь Мартина Лютера Кінґа у Техасі
Парад на честь Мартина Лютера Кінґа у Техасі

Кожного третього понеділка січня по всій країні вшановується пам’ять поборника за громадянські права Мартина Лютера Кінґа, молодшого.

Президент Барак Обама і перша леді Мішель взяли участь у спеціальній програмі з нагоди Дня Мартина Лютера Кінґа, яка відбулася у столичному Вашингтоні. Подібні меморіальні програми проходили в інших містах країни за участю членів адміністрації президента.

Мартин Лютер Кінґ був баптистським проповідником, який у 1950х і 1960х роках вів боротьбу із дискримінацією, зокрема на півдні США.

Він привернув до себе увагу після того як очолив успішні масові акції протесту проти сегрегації в громадському танспорті міста Монтґомері у штаті Алабама.

У 1964 році Кінґу присуджено Нобелівську премію миру. 4 квітня 1968 року у Мемфісі, штат Теннессі, Мартин Лютер Кінґ загинув від кулі вбивці-снайпера.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG