Спеціальні потреби

США: особи, причетні до актів насильства в Грузії, повинні понести відповідальність


На фото: протестувальники у Тбілісі штурмують офіс ЛГБТ організації
На фото: протестувальники у Тбілісі штурмують офіс ЛГБТ організації

Держдепартамент США закликав у вівторок до спокою в Грузії після смерті телеоператора, побитого під час насильницьких виступів проти ЛГБТ-активістів минулого тижня. Зовнішньополітичне відомство також заявило, що особи, які напали на мирних демонстрантів і журналістів, повинні бути заарештовані і притягнуті до відповідальності.

Речник Держдепу Нед Прайс заяви, що Вашингтон стежить за ситуацією в Грузії і прагне до того, щоб винні у трагедії були притягнуті до відповідальності.

В кінці минулого тижня в Грузії почалася нова хвиля протестів у зв'язку з загибеллю оператора Лексо Лашкарави, якого 5 липня під час виконання службових обов'язків жорстоко побили противники ходи, запланованої активістами ЛГБТ. Оператор був госпіталізований з важкими травмами; 11 липня він помер. Причина смерті оператора встановлюється, проте родичі пов'язують її з побиттям. За фактом смерті Лашкарави розпочато розслідування за статтею 115 КК Грузії. Одночасно призначена судово-медична експертиза.

Раніше організація "Комітет захисту журналістів" закликала владу Грузії ретельно розслідувати, чи Лексо Лашкарава помер у результаті нападу під час висвітлення демонстрації.

Днями дослідницький центр CEPA назвав анти-ліберальні тендеції у Грузії викликом країні.

"Протидія радикалізму та анти-лібералізму має набути форми часу та ресурсів для посилення нині слабких інститутів. Ще ніколи необхідність вирішення цих проблем не була настільки нагальною - внутрішні та зовнішні виклики накладаються та являють собою фундаментальний виклик тому, чого Грузія прагнула з часу Едуарда Шеварнадзе - західному шляху до розвитку", - відзначив на сайті центру Еміль Авдаліані.

Дивіться також: Час-Тайм. Чого очікувати від Німеччини у питанні Північного Потоку-2?

Час-Тайм. Чого очікувати від Німеччини у питанні Північного Потоку-2?
please wait

No media source currently available

0:00 0:15:00 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG