Спеціальні потреби

Байден заявив, що майже 14% його призначенців належать до ЛГБТК спільноти


Майже 14 відсотків співробітників федеральних відомств, призначених президентом США Джо Байденом, відносять себе до спільноти ЛГБТК (лесбіянок, геїв, бісексуалів, трансгендерів і квірів). Про це заявив Байден з нагоди початку Місяця гордості, присвяченого спільноті ЛГБТК.

Байден закликав Конгрес захистити представників ЛГБТК-спільноти від дискримінації і затвердити закон про рівність.

Його попередник, республіканець Дональд Трамп, офіційно не відзначав Місяць гордості протягом чотирьох років свого правління.

«Не дивлячись на весь наш прогрес, є багато штатів, де представники ЛГБТК + все ще не можуть розраховувати на захист фундаментальних прав і гідності в лікарнях, школах, місцях громадського користування та інших місцях», - заявив Байден.

«Ми не заспокоїмося, поки повної рівності для американців з ЛГБТК + не буде, нарешті, досягнуто і закріплено в законі», - пообіцяв він.

Як раніше повідомляв "Голос Америки", президент США Джо Байден оголосив червень 2021 місяцем гордості спільноти ЛГБТК+. Відповідна заява розміщена на сайті Білого дому. Заява вказала на історичні віхи поступу руху за рівноправ'я ЛГБТК+, поступ та виклики перед урядом США щодо захисту ЛГБТК+ осіб, та ін.

У 2019-му році Джо Байден заявив, що із з дитинства з симпатією ставився до одностатевих пар. За його словами, одного разу, коли він та його батько стали свідками поцілунку двох чоловіків, як розповідав Байден, його батько пояснив, що йому, що чоловіки просто люблять один одного.

Як відзначає доповідь Держдепартаменту США щодо становища прав людини в Україні, у 2020-му році в Україні спостерігалося "суспільне насильство проти ЛГБТ осіб, яке часто походило від членів насильницьких радикальних груп, а влада часто не розслідувала такі випадки адекватно і не притягувала винних до відповідальності".

Дивіться також: Студія Вашингтон. Що у Білому домі кажуть про кібератаки з Росії?

Студія Вашингтон. Що у Білому домі кажуть про кібератаки з Росії?
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:00 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG