Спеціальні потреби

Партійні з’їзди посилили партійну лояльність серед виборців


Партійні з’їзди посилили партійну лояльність серед виборців
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:38 0:00
Direct link
Президентська передвиборча кампанія виходить на фінішну пряму. Обидві партії, Республіканська та Демократична, помпезно провели свої Національні з’їзди. І хоча імена кандидатів, які у листопаді змагатимуться за президентське крісло, відомі загалу, саме під час з’їздів вони стають офіційними висуванцями від своїх партій. На сьогоднішній день, ані демократ Барак Обама, ані республіканець Мітт Ромні не мають підтримки переважної більшості виборців. Рейтинги коливаються, а відрив між кандидатами, за деякими опитуваннями, становить лише 1%.

«Більшість моїх родичів – республіканці, і як мені здається, вони не дуже асоціюють себе з Міттом Ромні. Чимало людей у Теннессі не вважають Ромні своїм представником».
Ґлорія Джонсон
Відсоток виборців, що ще не визначилися. Не такий вже і великий. Але саме вони вирішать долю кампанії. Чимало з них живуть в Аппалачах. Округ Роан, у штаті Теннессі, знаходиться у передгір’ї Аппалачів.

«Це серцевина біблійного пояса, тут дуже багато церков», - розповідає місцевий мешканець Ґері Джонстон.

Ґері Джонстон на пенсії і має час стежити за виборчою кампанією. У штат Теннессі, каже він, більшість симпатизує республіканцям, і до діючого президента-демократа місцеві виборці ставляться з недовірою.

«Я вважаю, країна буде приречена, якщо президента переоберуть ще на 4 роки», - переконаний Джонстон.

Ґері незадоволений схваленою, за ініціативи Обами, медичною реформою, що вимагає від усіх купляти медичне страхування або платити штраф. Не подобається йому і програма стимулювання економіки, запроваджена президентом. Неприязнь до Барака Обами підштовхнула політичних активістів помістити при дорозі рекламний щит з написом «Обама або Америка – але не те і друге».

«Це означає: або Америка залишається такою як є, або ви переобираєте президента і Америка міняється назавжди», - пояснює Джонстон.

Учителька Ґлорія Джонсон бачить антиобамівську рекламу щодня по дорозі на роботу до міста Ноксвіл, де вона змагається за парламентський мандат. Ґлорія належить до демократичної партії і шанси бути обраною до Сенату Теннессі в неї дуже незначні. Ґлорія намагається заручитися підтримкою молоді - студентів-демократів Університету Теннессі. Розраховує вона і на голоси республіканців.

«Більшість моїх родичів – республіканці, і як мені здається, вони не дуже асоціюють себе з Міттом Ромні. Чимало людей у Теннессі не вважають Ромні своїм представником», - каже вона.

Ґері Джонстон також не бачить у Ромні свого кандидата. Він каже, що для людей з низьким достатком Ромні – багач, який не спробував біди, бо ніколи не був безробітним.

«Я без особливого ентузіазму голосуватиму за нього, хоча він чесна людина», - говорить Джонстон.

Свою думку щодо Мітта Ромні та його напарника у боротьбі за Білий Дім Пола Раяна Ґері почав міняти після з’їзду республіканців, який він дивився по телевізору. Тепер йому здається, що ці хлопці не відірвані від проблем пересічних людей.

Те саме, тільки про демократів, говорить і Ґлорія Джонсон. Жінка сподівається, що зібрання демократів справило позитивне враження на виборців і підштовхне мешканців Теннессі переобрати Барака Обаму на другий термін.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG