Спеціальні потреби

Обама завершив з’їзд демократів. Що далі?


Що далі для Обами?
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
Direct link

Що далі для Обами?

У Північній Кароліні завершився національний з’їзд Демократичної партії, під час якого Барак Обама офіційно прийняв номінацію на переобрання у президентських виборах. Він закликав своїх прихильників закотити рукави і в останні два місяці перед виборами докласти максимум зусиль, аби Білий дім залишився в руках демократів ще на чотири роки.

Якщо ви вірите у країну, де кожен має однакові можливості, де усі грають за тими ж правилами, тоді мені потрібні ваші голоси у листопаді
Барак Обама
Під овації багатотисячної аудиторії Барака Обаму представила його дружина Мішель. У своїй промові, яка стала завершальним акордом демократичного з’їзду, Барак Обама говорив про досягнення його адміністрації як у США, так і за кордоном:

«Чотири роки тому я пообіцяв закінчити війну в Іраку. Ми це зробили. Я пообіцяв знешкодити терористів, які організували теракти 11-го вересня. Ми це вмконали. Але попри увесь цей прогрес залишається ще багато викликів. Треба запобігати терористичним змовам, зупинити кризу в Європі. Не можна відступати від наших зобов’язань щодо безпеки Ізраїлю та миру у світі».

Обама ще раз наголосив на різниці між ним та його суперником:

«Наша боротьба полягає у відновленні цінностей, які створили найбільший середній клас та найсильнішу економіку у світі».

Виступ Обами став кульмінацією триденного з’їзду, на якому вирували емоції:

«Я підписав договори про вільну торгівлю з кількома країнами, що допомагає нашим компаніям продавати товари з маркою «зроблено в Америці» мільйонам нових споживачів».

Після запальної промови, у делегатів не залишилось жодних сумнівів у перемозі Обами.

«Я настільки впевнена у його перемозі, що вже замовила квитки на інавгурацію», – каже однп із делегатів.
Піднесений настрій демократів затьмарила дощова погода. Замість стадіону, який здатний вмістити 75 тисяч людей, Обамі довелось виступати у значно меншому закритому приміщенні
Втім організатори швидко зорганізували місця для групового перегляду промови за межами арени. А тим часом, виступаючи перед виборцями у штаті Нью-Гемпшир суперник Обами Мітт Ромні не гаяв часу і піддав політику свого опонента нищівній критиці:

«Під час минулих чотирох років президент обіцяв створити робочі місця для американців, і цього не сталося».

Виступаючи у Шарлотті, Обама сказав, що підтримує середній клас, тоді як Ромні захищає інтереси багатіїв:

«Якщо ви вірите у країну, де кожен має однакові можливості, де усі грають за тими ж правилами, тоді мені потрібні ваші голоси у листопаді».

Після завершення Демократичного з’їзду делегати повернуться у свої штати і поширюватимуть ентузіазм серед інших виборців. А самі кандидати використають усі ресурси для посилення кампанії у штатах, де вони мають найменше підтримки.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG