Спеціальні потреби

Українські урядовці обговорюють у Вашингтоні питання стратегічного партнерства із США


У Вашингтоні перебуває українська урядова делегація на чолі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенокм. Українські урядовці беруть участь у засіданні Комісії зі стратегічного партнерства США-Україна.

Комісія була створена у 2009-му році для імплементації пунктів угоди про стратегічне партнерство між двома країнами, підписаної у 2008-му році за президентства Віктора Ющенка. Попри зміну влади, Україна і далі розглядає Сполучені Штати як одного зі своїх ключових стратегічних партнерів, – говориться у заяві на українському урядовому порталі.

Попри досить насичений графік поїздки, у неділю ввечері у посольстві України у США члени делегації провели зустріч з лідерами української громади.

Останні цікавилися політичною ситуацією в Україні, а також її іміджем на міжнародній арені, який за останній рік суттєво погіршився. Представники чинної влади покладають вину за негативний імідж на українську опозицію. Вони запевнили, що пріоритетами сьогоднішнього уряду є вирішення внутрішніх проблем України.

Так міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що одне з першочергових завдань – викорінити корупцію, зокрема у судовій галузі. В інтерв’ю «Голосу Америки» міністр розповів, що увійшов у склад делегації, аби обговорити з американськими колегами питання пов’язані з правовими реформами:

«Засідання комісії стратегічного партнерства передбачає обговорення питань верховенства права і ще кілька правових складових і тому моя присутність тут абсолютно логічна і зрозуміла. Окрім того це одночасно і можливість поспілкуватися щодо питань, які є в наших відносинах із представниками Державного департаменту, Міністерства юстиції. Серед іншого, це також зустрічі у Верховному суді, оскільки Сполучені Штати Америки уважно спостерігають і беруть участь у підготовці, в консультаціях, рекомендаціях щодо тих реформ, які зараз відбуваються у правовій сфері.

Є мета донести результати тих змін, які відбулись, розповісти наслідки, які сьогодні є, і поспілкуватися щодо наступного формування наших взаємин як стратегічних партнерів і які наступні кроки ми будемо планувати у кожному напрямку правових реформ».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG