Спеціальні потреби

Ось як США можуть помститись Росії за втручання у виборчий процес, яке ще треба довести


Президент досі Обама: чом би йому не відповісти, оприлюднивши все, що нам відомо про російську клептократію?

Після того, як низка американських ЗМІ поширила повідомлення про те, що у ЦРУ буцімто переконані, що Росія чинила вплив на вибори у США на боці Дональда Трампа, оглядачі та експерти почали пропонувати варіанти відповіді офіційного Вашингтона на дії Москви.

"Всі пригнічені з приводу Трампа, але ж президент досі Обама: чом би йому не відповісти, оприлюднивши все, що нам відомо про російську клептократію?", - твітує Бенджамін Гаддад дослідник аналітичного центру Hudson Institute.

"Панамські документи це лише мала частина загальної картини. Важко уявити, що ФБР та мінфін не мають матеріалів, якими могли би вдарити по Росії", - додав Гаддад.

Докази маю представити ті, хто на весь голос заявляють про змову за участі Росії

Сам Трамп заявив, що хоча допускає втручання Росії у вибори у США, досі не побачив достеменних доказів того, що це відбулось.

Деякі його прихильники називають інформацію про буцімто допомогу Москви Трампу спробами демократичної адміністрації використати адміністративний ресурс проти політичного конкурента.

Здається, що президент Обама використав силу уряду США, щоб захистити кандидата у президенти від своєї партії
Прихильники США вбачають у позиції розвідки США "адмінресурс" Обами

"Розвідка США надала 0 подробиць, лише заявила, що злам систем "мав усі ознаки методів та мотивацій, які характерні для зусиль спрямованих Росією". Хто не вірить подивіться на текст їх заяви. Чому це важливо? Бо здається, що президент Обама використав силу уряду США, щоб захистити кандидата у президенти від своєї партії", - твітує Гарланн Гілл, американський політичний консультант, який створив коаліцію "Демократи за Трампа", після того, як Берні Сандерс програв Гілларі Клінтон у боротьбі за номінацію від Демократичної партії.

Конкретних доказів втручання Росії та водночас вичерпних пояснень від Трампа вимагають і окремі оглядачі.

"Докази маю представити ті, хто на весь голос заявляють про змову за участі Росії, а не ті, хто каже, що докази цього відсутні", - твітує журналіст Майкл Трейсі.

"Як конкретно Росія втручалась у вибори? Всі про це кажуть, але будь-ласка назвіть конкретику! ", - пише консервативний оглядач Аманда Карпентер.

"Ось що необхідно: Трамп має дати ґрунтовне інтерв'ю щоб розписати свою політику щодо Росії. Це важливо", - твітує оглядач.

Дивіться також: 43 велетенські статуї президентів США знайшлись на фермі біля Вашингтона

43 велетенські статуї президентів США знайшлись на фермі біля Вашингтона. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:34 0:00

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG