Спеціальні потреби

До США доставлено підозрюваного у торгівлі зброєю Віктора Бута


До США доставлено підозрюваного у торгівлі зброєю Віктора Бута
До США доставлено підозрюваного у торгівлі зброєю Віктора Бута

Підозрюваний російський торговець зброєю Віктор Бут, якого екстрадовано з Таїланду, прибув до Сполчених Штатів, де стане перед судом за звинуваченнями у тероризмі.

За повідомленнями офіційних осіб, зафрахтований урядом США літак з Бутом на борту приземлився в аеропорту на передмістях Нью-Йорка у вівторок ввечері. Відтак його було відправлено до в’язниці у Манхетені.

Органи влади США кажуть, що Бута судитимуть на підставі звинувачень у змові з метою вбивства американців і в підтримці терористичних організацій.

У заяві, оприлюдненій невдовзі після прибуття Бута, міністр юстиції США Ерік Голдер зазначив, що хоча проти Бута висунуто офіційні звинувачення у США, його ймовірна діяльність у сфері торгівлі зброєю і його підтримка збройних конфліктів в Африці викликали занепокоєння світової спільноти. Голдер назвав екстрадицію Бута перемогою верховенства права у світі.

Власті Таїланду прийняли рішення про екстрадицію Бута, незважаючи на гострі протести з боку Кремля.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG