Спеціальні потреби

Сирійські війська застрелили 7 осіб в узбережному районі


Сирійська правозахисна організація повідомила, що другого дня сутичок з повстанцями урядові війська застрелили щонайменше сімох осіб. Сутички сталися в дотепер спокійному узбережному районі, де немає спостерігачів ООН.

Базована в Лондоні організація Syrian Observatory for Human Rights заявила, що в середу сирійські бойові вертольоти і танки відкрили вогонь по кількох населених пунктах у північно-західній провінції Латакія. Як сказано, серед убитих є кілька цивільних і щонайменше один повстанець.

У результаті збройних сутичок у вівторок у різних районах Сирії загинуло понад 30 людей, багато із них у Латакії. Проте кількості жертв неможливо підтвердити з незалежних джерел.

Представниця ООН заявила Голосу Америки, що місія спостерігачів ООН у Сирії не має своїх людей у Латакії . За її словаим, ООН підтвердила повідомлення про сутички в районі після розмов з обома сторанами конфлікту і не надішле неозброєних спостерігачів у небезпечні місця.

Проте вона додала, що до кінця цього тижня місія планує створити базу в південно-західному узбережному місті Тартус і в найближчому часі надіслати патруль до Латакії.

Повстанці Вільної сирійської армії, за всіма ознаками, останніми днями посилили атаки проти сирійських сил безпеки. Деякі командири повстанців заявили, що вони вже не будуть дотримуватись підтримуваної ООН угоди про припинення вогню з приводу її повторних порушень урядовими силами. Дамаск заперечує, що він порушує припинення вогню і вину за продовження сутичок складає на повстанців.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG