Спеціальні потреби

Кофі Аннан: Сирія обіцяє дотриматися припинення вогню


Кофі Аннан та Алі Акбар Салехі на прес-конференції у Тегерані
Кофі Аннан та Алі Акбар Салехі на прес-конференції у Тегерані

Спеціальний посланець ООН та Ліги арабських держав Кофі Аннан заявив, що сирійський уряд запевнив його, що дотримається мирного плану з повстанцями.

Аннан сказав, що він звернувся до «урядів з впливом» зі закликом запевнити дотримання всіма сторонами взятих на себе зобов’язань до шостої години ранку (за місцевим часом) у четвер коли має вступити в силу повне замирення.

Згідно з мирним планом, накресленим Аннаном, до вівторка влада в Дамаску мала вивести збройні сили з населених пунктів і припинити застосування важкої зброї. Повне припинення вогню має набрати чинності в четвер.

Аннан розмовляв з кореспондентами у середу після зустрічі з міністром закордонних справ Ірану Алі Акбаром Салехі у Тегерані, де він закликав Іран, який є ключовим союзником Сирії, посприяти покінченню з насильством у країні.

Аннан сказав, що Салехі підтримав його мирний план, як також погляд колишнього генерального секретаря ООН щодо можливості катастрофічних наслідків в разі подальшої мілітаризації конфлікту, беручи до уваги географічне положення Сирії в центрі арабського світу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG