Спеціальні потреби

Ізраїль засудив насильство у Сирії


Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що за звірствами у Сирії стоїть «вісь зла».

Виступаючи на засіданні кабінету міністрів Нетаньягу сказав, що Іран та екстремістське угруповання «Гезболла» допомагають уряду Сирії нищити цивільне населення.

Після довгого періоду відносної мовчанки, прем’єр був одним з багатьох ізраїльських чиновників, які висловили своє обурення з приводу насилля в Сирії. Ізраїль вагався офіційно зайняти будь-яку позицію у цьому конфлікті оскільки президент Сирії Башар аль-Асад утримує мирний кордон з Ізраїлем на Голанських висотах. Ізраїль побоюється, що в разі повалення режиму Асада, до влади можуть прийти ісламські екстремісти.

Проте у світлі масових вбивств у країні, ізраїльські лідери тепер закликають до зміни влади в Сирії.

Президент Ізраїлю Шімон Перес з похвалою висловився про сирійських повстанців і сказав, що надіється, що вони вийдуть переможцями.

Проте він також заявив, що міжнародна спільнота не вдається до достатніх заходів, щоб припинити насильство, і закликав Захід втрутитись у ситуацію.

Питання кризи в Сирії стоятиме на порядку денному зустрічі цього тижня у Білому домі Шімона Переса з Бараком Обамою.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG