Спеціальні потреби

Кофі Аннан ознайомить ООН із ситуацією в Сирії


Представник Організації Об’єднаних Націй і Ліги арабських держав Кофі Аннан ознайомить Раду Безпеки ООН і Генеральну Асамблею із ситуацією в Сирії. Тимчасом сирійські активісти звинуватили проурядові формування і сили безпеки в тому, що вони вдаються до масових убивств у центральній провінції Гама.

Активісти заявили, що в середу загинуло щонайменше 78 людей, у тому числі жінки і діти. Вони повідомили, що вбиті у селах аль-Кубеїр і Маазаріф були заколоті на смерть і що щонайменше 12 тіл жертв було спалено.

Базована у Великобританії організація Syrian Observatory fo Human Rights заявила, що бойовики міліції Шабіга, озброєні автоматичною зброєю і ножами, здійснили атаку після того, як регулярні війська обстріляли район.

Опозиційна Сирійська національна рада, яка перебуває на вигнанні, закликала Вільну сирійську армію та інші опозиційні угруповання відповісти шляхом посилення опору.

Прем’єр-міністр Великобританії Дейвид Камерон назвав атаку, про яку було повідомлено, «брутальною і такою, що викликає огиду», та додав, що коли повідомлення буде підтверджено, міжнародна громадськість мусить зробити більше для «абсолютного» осуду уряду президента Башара аль-Асада.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG