Спеціальні потреби

Дипломатичні заходи щодо Сирії опинилися в глухому куті


У понеділок в Сирії продовжувались сутички між урядовими військами і повстанцями, тоді як дипломатичні заходи щодо врегулювання становища зайшли в глухий кут. Правозахисники кажуть, що в найновіших сутичках загинули десятки людей.

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights повідомила, що протягом останніх кількох днів загинуло понад 75 урядових солдатів у результаті атак на урядові контрольні пункти. Сирійські державні ЗМІ не повідомили про кількість жертв, тому неможливо підтвердити цих даних.

Нові сутички спалахнули в провінції Ідліб в неділю ввечері і продовжувались у понеділок. Загинуло щонайменше двоє повстанців. Опозиційна Сирійська національна рада повідомила, що урядові сили застосовували танки, ракетні установки і артилерію для відбиття наступу повстанців.

Тимчасом саміт Європейського Союзу з президентом Росії Володимиром Путіним не зміг усунути відмінностій у поглядах щодо врегулювання 15-місячного конфлікту в Сирії.

Виступаючи на закінчення саміту, голова Європейської Ради Герман ван Ромпей сказав, що між російським лідером і блоком 27 країн існують «деякі відмінні оцінки».

На спільній прес-конференції на закінчення саміту в Санкт-Петербурзі, Ромпей сказав, що обидві сторони повинні докласти більше зусиль для досягнення негайного припинення насильства в Сирії і започаткування політичного переходу в країні, яку вже 11 років очолює президент Башар аль-Асад.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG